سه شنبه / ۲۳ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Tuesday / 13 May / 2025
×

به گزارش پایگاه خبری مسجدسلیمان فردا و به نقل از روابط عمومی دفتر دکتر رضا جباری ، چهارشنبه ۲۸ آذرماه با حضور دکتر جباری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، دکتر عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی، عمادی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان، فرمانداران و شهرداران چهار شهرستان، اعضای شورای شهر، جلسه ستاد بازآفرینی […]

جلسه ستاد بازآفرینی شهری شهرهای مسجدسلیمان، هفتکل ، لالی و اندیکا با حضور دکتر رضا جباری و معاون وزیر راه و شهرسازی
  • کد نوشته: 10151
  • ۱۴۰۳-۱۰-۰۳
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    به گزارش پایگاه خبری مسجدسلیمان فردا و به نقل از روابط عمومی دفتر دکتر رضا جباری ، چهارشنبه ۲۸ آذرماه با حضور دکتر جباری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، دکتر عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی، عمادی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان، فرمانداران و شهرداران چهار شهرستان، اعضای شورای شهر، جلسه ستاد بازآفرینی شهری شهرستان‌های مسجدسلیمان، هفتکل ، لالی و اندیکا در مسجدسلیمان برگزار شد.

    دکتر رضا جباری در سخنانی با اشاره به قدمت مسجدسلیمان گفت: مسجدسلیمان با سابقه بیش از صد سال بزرگ ترین شرکت شهر نفتی در تاریخ خاورمیانه است اما بهره مردم از این همه معادن بسیار پائین بوده است.

    وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده پروژه توسعه میدان نفتی مسجدسلیمان با حضور معاون اول رئیس جمهور مصوب و طی یکی دو ماه آینده عملیاتی و ۴ درصد از عواید آن به شهرستان اختصاص داده خواهد شد.

    دکتر جباری همچنین گفت: پس از پیگیری های انجام شده قرار است پس از ۴۵ سال طی دو سال آینده آب مسجدسلیمان ۲۴ ساعته شود و اقدامات اولیه جهت خرید لوله های ۱۰۰۰ نیز انجام شده است.

    وی با تقدیر از اقدامات بنیاد مسکن گفت: بنیاد مسکن جز نقاط قوت نظام مقدس جمهوری اسلامی ست و انتظار داریم همچون گذشته اقدامات مفید خود را جهت بازسازی منازل زلزله زده و تکمیل منازل گذشته انجام دهد.

    وی همچنین با انتقاد از عدم صدور اسناد منازل و سرگردانی مردم در شهرستان گفت: در بعضی خانوارها بیش از سه نسل در یک خانه زندگی می کنند اما تاکنون بدلایل واهی نتوانستند سند خانه خود را دریافت کنند.

     

    عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در سخنانی با اشاره به موضوع تهیه سند چشم‌انداز برای مسجدسلیمان گفت: تهیه این سند جزو وظایف شهرداری‌ها است اما ما در تامین اعتبار آن به شهرداری کمک خواهیم کرد.

     

    گلپایگانی اظهار کرد: در برخی شهرها تحولات جمعیتی و سیل مهاجرتی تا اسکان‌های غیر رسمی و حاشیه‌نشینی باعث شده است نتوانیم یک فضای مناسب برای زندگی آبرومندانه را تامین کنیم. باید بپذیریم که مشکل داریم و باید این مشکلات را حل کنیم.

     

    وی افزود: مسئولیت مستقیم ما در خصوص بافت‌های ناکارآمد، بافت‌های فرسوده، حاشیه نشینی و بافت‌های تاریخی است و بصورت ویژه به واسطه اینکه مسجدسلیمان شرایط ویژه‌ای دارد حتما به موضوع ورود خواهم کرد و حتما با کمک همکارانم سعی می‌کنیم که کارهای نتیجه‌بخش که مزه و طعمش را مردم احساس بکنند در مسجدسلیمان انجام بدهیم.

    گلپایگانی ادامه داد: در خصوص مسجدسلیمان، اصل و اساس بازآفرینی یعنی اینکه ما با یک تغییر و تحولاتی، آن روح زندگی و شادابی و سلامت و ایمنی را به این شهر برگردانیم.

    وی با اشاره به ویژگی توپولوژی و مورفولوژی و طبیعت شهر و مساله اجتماعی و شکل‌گیری محلات و اینکه تاریخ نفت در خاورمیانه به مسجدسلیمان گره خورده است، گفت: ما باید از همین مسایل، بازآفرینی این شهر را آغاز کنیم.

    وی با اشاره به مطرح شدن موضوع تهیه سند چشم‌انداز برای مسجدسلیمان در این جلسه بیان کرد: تهیه این سند جزو وظایف شهرداری‌ها است که باید در برنامه ستاد شهرستان مسجدسلیمان اضافه شود.

    گلپایگانی ادامه داد: ما هم در تهیه این سند چشم‌انداز بلندمدت در بحث تامین اعتبار و مسائل مالی آن به شهرداری کمک می‌کنیم ولی این کار وظیفه قانونی شهرداری است.

    وی با اشاره به اهمیت طراحی منظر ویژه مسجدسلیمان گفت: ما در موضوعات بافت‌های ناکارآمد یک اصطلاحی به نام “پیشرو” داریم، یعنی ما باید یک نطفه‌ای را شناسایی و سپس بهسازی، نوسازی و تغییر و تحول را از آن نطفه آغاز کنیم که به آن پروژه پرچم یا پیشرو می‌گویند.

    گلپایگانی اضافه کرد: پروژه پیشرو از نظر من در مسجدسلیمان همین موضوع ساماندهی منظر رودخانه مسجدسلیمان است. البته در این زمینه مشاوری حرفه‌ای باید بکار گرفته شود تا بتواند یک کار ویژه به عنوان پروژه پیشرو در مسجدسلیمان انجام بدهد.

    وی افزود: علاوه بر این، موضوع مالکیت در شهر مسجدسلیمان به نظرم یک موضوع خاص است. شرکت ملی نفت ایران اگر اینجا زمینی را در مالکیت خود دارد باید با کمک خود شرکت یک راه قانونی پیدا کرد که چگونه می‌شود این مساله اسناد مالکیت را حل کرد.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ۱۵ محله شهر مسجدسلیمان ۱۵۶ پروژه با اعتبار نزدیک به دو هزار میلیارد تومان از محل منابع شهرداری و شش دستگاه اجرایی مثل بهزیستی، تربیت بدنی، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و درمان در سامانه ستاد ملی تعریف و بارگذاری شده است اما به تصویب ستاد بازافرینی استان نرسیده است. از مدیرکل راه و شهرسازی استان می‌خواهم که این موضوع را پیگیری کند چون اگر شرکت بازافرینی و این نهادها بخواهند کاری انجام بدهند و اعتباری اختصاص بدهند حتما باید مصوبه ستاد بازافرینی استان را داشته باشند.

    وی با اشاره به بحث اقدام مشترک در بافت‌های هدف بازافرینی شهری به این معنا که کارها باید توسط همه دستگاه‌ها انجام شود، بیان کرد: اینکه فکر کنیم فقط وزارت راه و شهرسازی می‌تواند مشکلات نه تنها مسجدسلیمان بلکه هر شهری را حل کند این واقعی نیست. باید بهزیستی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و وزارت نیرو و همه نهادهای خدمات‌رسان باشند و تا این‌ها نباشند ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که یک کار مشترکی انجام دادیم و مشکلات شهرها را حل کردیم.

    گلپایگانی اضافه کرد: از این جهت کار اقدام مشترک حتما ضروری است که به تصویب ستاد استانی برسد و در دستور کار نهادها قرار بگیرد تا ان‌شاءالله برای سال ۱۴۰۴ بتوانیم از اعتباراتی که هر کدام از این نهادها دارند برای بهبود شرایط هر چهار شهر استفاده کنیم.

    وی افزود: بحث دیگر طرح تفصیلی شهر مسجدسلیمان است. در این زمینه اگر مشکلی در رابطه با مناطق آلوده وجود دارد همکاران پیگیری خواهند کرد. گفته شده که از دانشگاه هم برای بازشناسی موضوع آلودگی مشاوری بکار گرفته‌اند که در حال کار است. مطمئن باشید شرکت نفت نیز دغدغه مردم را می‌داند و دوست دارد که هر چه می‌تواند محدوده‌ها را کمتر کند تا بارگذاری و اقدامات کالبدی در آن اتفاق بیفتد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بافت فرسوده مسجدسلیمان گفت: وقتی ۶۵ درصد بافت یک شهر از منظر کالبدی بافت فرسوده است یعنی مشکل در خود شهر است و تا مردم نخواهند هیچ اتفاقی در شهر نمی‌افتد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *